گفتگو با خانم گلی- بیژن خوزستان و امیر جواهری لنگرودی در باب خیزش انقلابی زن_زندگی_آزادی
https://youtu.be/s0iJukjsxR4?feature=shared
۱۳۸۷ اسفند ۱۹, دوشنبه
با همه فشار ماموران امنیتی ضد زن ، مراسم هشت مارس 1387در چندین شهر و استان ایران اجراء شد
مراسم روز جهانی زن در سنندج برگزار شد
با فراخوان فعالين حقوق زنان در سنندج دهها نفر از مردم آزاديخواه در پارک اميريه برای شرکت در "اردوی همبستگی زنان - سنندج" که به مناسبت 8 مارس روز جهانی زن فراخوانده شده بود, اين روز را گرامی داشتند. نيروهای انتظامی از همان ابتدا و در شرايطی که هنوز شرکت کنندگان هنوز در محل حضور پيدا نکرده بودند, پارک اميريه و مناطق اطراف را محاصره کردند. اما عليرغم محاصره محل تجمع, مردم در دسته های چند نفره به پارک می آمدند و خواهان شرکت در مراسم اين روز بودند. نيروهای انتظامی نه تنها از حضور مردم در اين اردو جلوگيری ميکردند بلکه تلاش ميکردند که با تهديد و ارعاب جمعيت متشکل در پارک را متفرق کنند. شور و شوق تجمع کنندگان بسيار بود. نگرانی هم زياد بود. خبر احضار فعالين حقوق زن و فعالين مدنی جو همبستگی بالايی را در ميان شرکت کنندگان ايجاد کرده بود. جمعيت شرکت کننده به دفعات تلاش کردند تا شعارها و پلاکارتهای خود را در محل تجمع نصب کنند اما هر بار با مزاحمت ماموران امنيتی مواجه شدند. سپس شرکت کنندگان با پخش شيرينی روز جهانی زن را به مردم شرکت کننده در پارک تبريک گفتند که مورد استقبال گسترده جمعيت حاضر قرار گرفت. شرکت کنندگان در ساعت يازده و نيم از پارک اميريه تا ميدان کوزه به شان زا دست به راهپيمايی زدند. در پايان نيز قطعنامه ای که برای روز جهانی زن از پيش آماده شده بود در اين مراسم به تصويب شرکت کنندگان رسيد. عکس های اين قطعنامه بزودی در اختيار عموم قرار خواهد گرفت.
قطعنامه اردوی همبستگی زنان - سنندج (٨ مارس ٢٠٠٩)
آزادى زن معيار آزادى جامعه است بيانيه ٨ مارس روز جهانى زن
گفته اند آزادى زن معيار آزادى هر جامعه اى است. بايد افزود در جامعه اى که زن از حرمت٬ حقوق برابر٬ امنيت و آزادى برخوردار نيست٬ آن جامعه تماما اسير است. چگونه ميتوان احساس خوشبختى و آزادى کرد وقتى تبعيض براساس جنسيت هنوز زندگيها را نابود ميکند٬ فرهنگ ضد زن را توليد و بازتوليد ميکند٬ مردسالارى و خشونت را تحکيم ميکند٬ و زخمى عميق بر پيکره انسانيت ميکشد؟ رسيدن به فردائى بهتر٬ جهانى بهتر٬ هدف هر جنبشى است که براى دنيائى متکى بر آزادى و حقوق و رفاه همگان تلاش ميکند. جنبش زنان تاريخا جنبشى بوده است ضد تبعيض٬ ضد نابرابرى٬ ضد مردسالارى و عليه سنتهاى ضد زن.
اگر هنوز روز جهانی زن ضرورى است٬ تنها به اين دليل است که هنوز نظام مردسالار و زن ستيز بر دنيا حاکم است. هنوز زنان از حقوق برابر محرومند. هنوز زن بودن مصيبت است. هنوز خشونت عليه زنان در اشکال مختلف از خانواده و جامعه و قوانين تا فرهنگ و سياست و بازار کار جريان دارد. و مبارزه عليه ستمکشی زن به قدمت تاريخ نظام مردسالار است. اگرچه اين مبارزات جهانى منجر به اصلاحات قابل توجهی به نفع زنان اينجا و آنجا شده است٬ اما هنوز در بخش اعظم دنيا زنان در اسارت هستند. خشونت عليه زنان هر روز به اندازه يک جنگ قربانى ميگيرد. محروميت اقتصادى و محدوديت اجتماعى بر وخامت اين وضعيت افزوده اند.
اما اگر تبعيض و بيحقوقى و خشونت عليه زنان يک وجه اين تاريخ است٬ وجه ديگر آن مقاومت و تلاش گسترده اجتماعى براى آزادى و رهائى است. جنبش آزادی زن جنبشی عظيم است. زنان خواهان برابری و آزادی اند. خواهان استقلال اقتصادي، آزادی انتخاب و تعيين سرنوشت خود هستند. زنان موقعيت فرودست را تحمل نميکنند.
ما دراينروز همراه با زنان و مردان آزاديخواه جهان اعلام ميکنيم که مخالف قاطع هر نوع ستم بر زنان هستيم. ستم بر زن تنها معضل زنان نيست و مبارزه با تبعيض امرى زنانه نيست. مسئله زن مسئله اى اجتماعى است و تلاش براى نفى تبعيض بر زنان روى دوش هر جنبشى است که به آزادى و برابرى همگان پايبند است.
روز جهانى زن روز بشريت آزاديخواهى است که تلاش دارد به تاريخ طولانى ستمکشى نقطه پايانى بگذارد. در اينروز ما مطالبات خود را بدينگونه اعلام ميکنيم:
١- لغو کليه قوانين تبعيض آميز نسبت به زنان در قلمروهاى اقتصادي، سياسى٬ فرهنگى و اجتماعی.
٢- برسميت شناسى برابری کامل حقوق زن و مرد٬ غير قانونى بودن هر نوع تبعيض.
٣- برابری کامل حقوق زن و مرد در خانواده. در قوانين مربوط به زندگى مشترک٬ ازدواج، طلاق، حضانت و سرپرستی اطفال و ارث.
۴- لغو هر نوع جدا سازى جنسيتى٬ لغو آپارتايد جنسى. ممنوعيت هر نوع اذيت و آزار زنان.
۵- برسميت شناسى حق آزادی پوشش٬ آزادى سفر و استقلال اجتماعى کامل زنان.
۶- برسميت شناسى حق برابر زنان براى شرکت در فعاليتهاى ورزشی و شرکت در مسابقات داخلی و بين المللی.
٧- مبارزه جدی با هر نوع خشونت عليه زنان، اعم از دولتی و خانوادگي٬ ايجاد سازمانها و نهادهاى پيگير اين امر.
ما روز جهانى زن را به تمام زنان و مردان برابرى طلب جهان تبريک ميگوئيم و دوشادوش يک جنبش جهانى براى آزادى و رهائى زن اين روز را جشن ميگيريم. ما جنبشهاى اجتماعى را بدفاع از جنبش حقوق زن براى نفى هر نوع ستم و تبعيض فراميخوانيم. آزادى زن معيار آزادى جامعه است.
برگزاری روز جهانی زن در چند شهر ايران زير سايه سرکوب
راديو آلمان
امسال مراسم روز جهانی زن در ايران به دليل فضای امنيتی و تشديد فشار، محدودتر از گذشته برگزار شد. مراسم کانون وکلا امکان برگزاری نيافت. هشتم مارس در تهران و ديگرشهرها، با بيانيه، پخش بروشور يا همايش در پارکها همراه بود.
حبس، تبعيد، شلاق، محروميت از تحصيل و سفر يا جريمههای نقدي، بخشی از فشارهای مستقيم عليه فعالان حقوق زن هستند. از سوی ديگر، فضای سنگين امنيتی و تهديدهای رواني، علاقمندان به فعاليت در اين عرصه را بيمناک ميکند. به سبب چنين شرايطي، مراسم روز جهانی زن در برخی شهرهای ايران برگزار نشد.
تهران
کميته زنان کانون مدافعان حقوق بشر در تهران و کميته مادران صلح به مناسبت هشتم مارس بيانيههايی منتشر کردند. از برگزاری مراسم کانون وکلا در تالار ورشو در تهران جلوگيری شد. محمد مصطفايی که قرار بود در اين مراسم سخنرانی کند، از اينکه يک گردهمايی حقوقی و آموزشی به ظن طرح مسائل سياسی به هم خورد، ابراز تأسف کرد.
سنندج
به فعالان حقوق زن در سنندج، مجوز برگزاری مراسم داده نشد . فرمانداری سنندج به درخواست شش انجمن غيردولتی برای انجام مراسم در يکی از سالنهای شهر، پاسخ منفی داد. به گفته کاوه کرمانشاهی فعال مدني، روز جمعه ششم مارس نيز "اردوی همبستگی زنان" قصد برگزاری مراسمی را در پارک اميريه سنندج داشت که آن هم به دليل حضور مقامات انتظامی و امنيتی آنچنان که بايد و شايد برگزار نشد.
همدان
انجمن دانشجويان کرد دانشگاه بوعلی برنامهای به مناسبت هشتم مارس، با تاکيد بر خشونتهای ناموسی عليه زنان کرد را تدارک ديده بود. اين برنامه نيز با وجود قول مساعد قبلي، از سوی مسئولان دانشگاه اجازه انجام نيافت.
رشت
در روز هشتم مارس، فعالان حقوق زن رشت، هزار دفترچهی مربوط به مسائل زنان را در ميان مردم پخش کردند. اين دفترچهها، حاوی مطالبی پيرامون تاريخچه هشت مارس، مشکلات زنان خانهدار، زنان کمدرآمد، کارگران زن فصلی و زنانه شدن فقر بودند. مراسم ديگری نيز در دفتر ادوار تحکيم وحدت رشت به مناسبت روز زن برگزار شد.
به گفته زهره اسدزاده، فعال زنان از رشت، مشکلات زنان شمالی متفاوت است و به شرايط بومی بازميگردد. بيشتر زنان شمالي، بدون بيمه و برخورداری از ساير تامينها، کارگر روزمزد شاليکار هستند. شرايط دشوار اين کار و سطح نازل درآمد زنان از جمله موضوعهای مورد توجه فعالان حقوق زن در خطه شمال است.
اصفهان
فعالان اين شهر که بافتی سنتی و مذهبی دارد، در روز جهانی زن بروشوری يک صفحهای در ميان مردم توزيع کردند. اين بروشور به تاريخچه روز زن و خواستهای سراسری و بومی زنان اشاره داشت. به نقل از مهرنوش اعتمادی يکی از فعالان مدنی اصفهان، شاخص مشکلات حقوقی زنان اين شهر، تابوی طلاق و حضانت فرزند پس از جدايی است. زنان اصفهانی از وابستگی اقتصادی به همسر يا خشونت خانگی نيز رنج ميبرند. به همين منظور، فعالان حقوق زن، کانون بانوان کارآفرين و دفاتر مشاوره حقوقی برای زنان اصفهانی داير کردهاند.
سنگينی فشارهای امنيتي، علاقمندان و دستاندرکاران مسائل مربوط به زنان در شهرهای ديگر چون تبريز، مشهد يا کرج را از برگزاری مراسم هشتم مارس محروم کرد.
مهيندخت مصباح
هشت مارس در کنار زاينده رود
کمپين يک ميليون امضا در اصفهان: برنامه بزرگداشت روز 8 مارس روز جهانی زن، به همت اعضای کمپين يک ميليون امضا در اصفهان و در کنار رودخانه زاينده رود برگزار شد.
در اين مراسم که اعضای کمپين از شهرهای تهران، رشت، آمل، کرمانشاه، کردستان و سميرم در آن شرکت داشتند سه مبحث عمده مورد بحث قرار گرفت:
ابتدا مسئله ساختار کمپين و مباحث مربوط به آن در برنامه صبح و با مشارکت گروهی همه اعضا بررسی شد. در اين جلسه که در هوای آزاد و زير آسمان آفتابی برگزار شد و گزارش مفصل آن در روزهای آينده منتشر خواهد شد،هر يک از اعضا از ديدگاه خود به بررسی اين ساختار و مزايا و معايب آن پرداختند.
بعد از ظهر و در دو نوبت به ترتيب در مورد مسئله خشونت های ناموسی و برنامه ی شش ماهه ی آينده کمپين صحبت شد. در برنامه اول ابتدا يکی از اعضای کميته خشونت های ناموسی به ارائه گزارش از فعاليتهای اين کميته پرداخت و پس از آن اعضای ديگر شهرهای کمپين نظرات و راهکارهای خود را در زمينه برنامه های مشترک در مبارزه با خشونت های ناموسی عنوان کردند .، در حاشيه اين برنامه تئاتری در زمينه خشونت های قانونی اجرا شد.
در جلسه پايانی ، برنامه های شش ماهه آينده در شهرهای مختلف مورد بحث و تبادل نظر اعضا قرار گرفت و بر تداوم نشست های سراسری به شکل هدفمند و برنامه ريزی شده تاکيد شد.
اين برنامه در ساعات پايانی شب در حالی خاتمه يافت، که چهره های خسته ولی اميدوار به تغيير ِ کمپينی ها، برای رسيدن به ديگر برنامه های تدارک ديده شده برای هشت مارس مکان جلسه را ترک کردند. گزارش تفصيلی اين نشست به زودی منتشر خواهد شد.
اشتراک در:
نظرات پیام (Atom)
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر